Bedrijf

Over E. Victor-Meyer B.V.

E. Victor-Meyer S.A., een sterk familiaal verhaal

Dit verhaal begint in 1980 bij de ouders Anita en Erwin. Zij vestigden zich op een industriële site op een invalsweg naar Malmedy, die sindsdien steeds verder is uitgebouwd en inmiddels bijna 6 ha beslaat.

Vanaf de jaren 2000 nemen hun twee dochters Sabine en Martine, evenals hun twee schoonzonen, Gerd en Raymond, hun rol op in de onderneming, die steeds verder ontwikkelt.

In 2020 stelt de EVM-groep verspreid over al zijn sites bijna 50 erg gespecialiseerde werknemers tewerk, en diversifieert de onderneming haar activiteiten verder om een omzetcijfer van 20 miljoen euro te realiseren.

Een permanente ontwikkeling

Deze diversifiëring is steeds een rode draad geweest bij de opeenvolgende uitdagingen, en via deze weg heeft de onderneming zich steeds sterker weten te consolideren:

1994: een marmeratelier wordt toegevoegd aan de hoofdactiviteit van de granulaten; vertrekkend van kwalitatieve geïmporteerde materialen (graniet, marmer, kwarts, keramiek) rust het atelier zich steeds verder uit met de allerbeste computergestuurde precisiemachines (CNC)

1998: E. Victor-Meyer neemt de roodmarmerwinning van Neuville over, waar 2 groeven worden geëxploiteerd waarin zand, grind en stenen voor schanskorven worden gewonnen; misschien kent u ons marmer met de naam 'Rouge Royal' … ?

2000: E. Victor-Meyer neemt zijn op- en overslagcentrum in Hermalle-sous-Argenteau (Albertkanaal) in gebruik: op bijna 6 ha zorgt EVM voor de opwaardering van vele mineralen, door ze te transformeren in gezochte materialen, met name voor architectonisch beton; deze granulaten worden sterk gewaardeerd door zowel betonproducenten als handelaars in bouwmaterialen en buitendecoratie.

2007: de site van Hermalle wordt uitgerust met een zakvulinstallatie, waar ook bigbags kunnen worden gevuld.

2010: in Hermalle worden de activiteiten uitgebreid met de ingebruikname van een installatie die - via trilling - schanskorven vult met siergranulaten van alle kleuren; de zgn. 'Stone-Cubes' van E. Victor-Meyer zijn thans zowel bekend op de wegenbouwmarkt als op de markt van de tuindecoratie.

2017: Hermalle wordt nog verder uitgebreid; door de overname van de activiteiten van Ets Collinet verdubbelt de oppervlakte van de site tot 12 ha en worden de activiteiten verder uitgebreid: EVM legt zich voortaan onder haar eigen merknaam PREBEL toe op de productie van voorgespannen betonelementen (gewapende welfsels, lateien, draagbalken, ...).

Vanaf 2020 worden deze gewapende welfsels met het Bénor-keurmerk geleverd, wat het kwalitatieve imago, waar de onderneming zo sterk op inzet, verder versterkt.

De EVM-groep: 6 verschillende activiteiten

  1. Gekleurd granulaat voor architectonisch beton en buitendecoratie, onder de merknaam A WORLD OF STONE;
  2. Microscopisch verkleinde mineralen gebruikt voor de samenstelling van o.a. glasvezel, kunststoffen, lijm en verven, onder de merknaam MADOL;
  3. Productie van zand en vergruisde stenen van rood marmer in onze 2 SAMAVIC-steengroeven te Neuville;
  4. Marmeratelier;
  5. Productie van voorgespannen betonelementen onder de merknaam PREBEL;
  6. Transport met vrachtwagens met vlakke laadvloer, onder de merknaam RISPED.
De EVM-groep: 6 verschillende activiteiten

De onderneming verdedigt haar waarden!

De waarden die de familiale onderneming al van in het begin verdedigt, zijn een continu nastreven van kwaliteit, reactievermogen in de dienstverlening, een permanente ambitie om te groeien, verzekeren dat de technische ontwikkeling mee evolueert met de stand van de techniek (vergruizen, zeven, wassen, drogen, microscopisch verkleinen, ...).

De EVM-groep zet in op deze waarden om een breed gamma aan creatieve producten tegen een competitieve prijs te kunnen aanbieden voor zowel de bouwmarkt als de markt van de buitendecoratie.

Naast de ontwikkeling van nieuwe producten en parallel met de investering in zijn productie-installaties, vormt een van de belangrijkste uitdagingen van het bedrijf de aanwerving en binding van gekwalificeerde medewerkers: voor elk van zijn activiteiten stelt de EVM-groep alles in het werk om zijn personeel goed op te leiden. Dit gebeurt in hoofdzaak intern.

De onderneming verdedigt haar waarden!