Siergranulaten

A World Of Stone®

Vergruisde natuursteen en granulaten

Kalksteen, gres, dolomiet, porfier, kwarts, marmer, graniet, puzzolaan, lava, kiezelaarde, schist, leisteen, allerhande rotsen en mineralen in alle kwaliteiten (chemisch of mechanisch), en bovenal ... in alle kleuren.

Op basis van deze natuurlijke mineralen produceert en commercialiseert het bedrijf E. Victor Meyer, dat dankzij zijn diverse activiteiten de EVM-groep is geworden, sinds 40 jaar in 2020 verschillende soorten zand, vergruisde natuursteen, grind, stenen voor schanskorven, afgeronde stenen, siergranulaten... op de industriële markt, op de bouwmarkt en op de markt voor buitendecoratie.

A WORLD OF STONE®, twee erg verschillende werelden …

Vergruisde natuursteen en granulaten

Buitendecoratie en tuininrichting

Om dreven, borders, paden, wegen, scheidingsmuurtjes, binnenplaatsen, terrassen, bloembakken, grenspalen en andere landschapsmarkeringen, rotstuintjes of Japanse paden achteraan de tuin te verfraaien, biedt het door A WORLD OF STONE® voorgestelde gamma mineralen in alle vormen en kleuren talloze mogelijkheden om originele en natuurlijke ruimtes te creëren die weinig onderhoud vergen.

Onze decoratieve grindsoorten, gebroken of afgerond, onze zandtypes, splittypes, breukstenen, pellets, ... zijn alle producten die in hoofdzaak afkomstig zijn van de vergruizing van diverse soorten rotsblokken; elk product wordt geselecteerd in functie van de esthetische en mechanische kwaliteiten, de duurzaamheid en de doeltreffendheid bij het gebruik en het onderhoud.

De meeste van onze granulaten worden gewassen, wat meestal een beter in elkaar grijpen van het product oplevert, zowel bij het plaatsen als doorheen de tijd.

Buitendecoratie en tuininrichting

Gekleurd beton

In de beginjaren van het bedrijf bestond de kernactiviteit van EVM lange tijd uit het partnerschap met de grootste namen uit de wereld van architectonisch beton, en waren we altijd op zoek naar moderne kleuren en technisch geschikte korrelgroottes met het oog op de realisatie van gevels en andere decoratieve oppervlakken, voornamelijk in de sector van de industriebouw.

Als gevolg hiervan begonnen de producenten van gekleurd beton, gegoten beton of producten in gekleurd beton (straatstenen, boordstenen, ...) ook te zoeken naar pigmenten en zand- en splittypes met andere kleuren; spelen met de kleur en de textuur van het oppervlak laat namelijk toe om een product of een bouwwerk naar een hoger niveau te tillen, niet alleen door de functionele eigenschappen (bijv. de beheersing van de lichtreflectie), maar ook eenvoudigweg door het decoratieve aspect.

Nog later ontstonden trends als ingekleurd beton, bedrukt beton, ingewassen beton, reliëfbeton, met hars behandeld beton, ... allemaal toepassingen die niet alleen een gevarieerd kleurpalet zochten, maar bovenal ook regelmaat voor elke voorgestelde kleur.

Deze verschillende betonsectoren zoeken in hoofdzaak naar fijne zandtypes (meestal gewassen en ontdaan van onzuiverheden) en fijne granulaten (tot 8 mm).